23 Kasım 2010 Salı

HANGİ FRAKSİYON ?


Geçenlerde bir okuyucumdan çok öfkeli bir mektup aldım,soruyor:
-Sizin fraksiyonunuz ne?



Birtakım banka hesaplarına ve ticari bağlantılara değindiğim zaman sağcı yazarlar da kendilerine göre bir "fraksiyon" seçip bu fraksiyonun suç halkaları ile saldırıyorlar:



Marksist Leninist,tepeden inmeci,şu,bu ..



Demokrasi,her türlü düşünceye söz ve örgütlenme hakkı tanır.Bu,Batı türü demokrasidir.Örneğin;Fransa'da,Örneğin İtalya'da,örneğin İngiltere'de böyledir.Bizim kafamızda demokrasi için seçtiğimiz "fraksiyon" budur.Böyle bir demokrasi,böyle bir hukuk devleti,böyle bir özgürlükler demeti... İstediğimiz,özlediğimiz,böyle bir demokrasidir.



Leninistlik ihtilalcilik demektir.Leninist olmak,Komünist Parti öncülüğünde bir "proletarya ihtilalini" savunmayı gerektirir.Bu da yetmez.Leninistlik,bu ihtilal ile oluşacak "proletarya diktatörlüğü"nün sınıfsız bir topluma kadar sürdürülmesi gerekir.Ancak böylesine ihtilalcilere "Leninist" denilebilir.Her önüne gelen Marksist-Leninist olmayacağı gibi,her solcuya,her sosyaliste de "Marksist-Leninist" denmez.



Biz "NATO ülkeleri kadar özgürlük" istiyoruz ve böyle bir düzenin kurulmasına çalışıyoruz.Amacımız emeğimiz budur.NATO ülkelerinde,Ortak Pazar ülkelerinde komünist partilerin de yeri vardır.Komünist partilerin bulunmadığı , komünist düşüncenin ağır ceza yaptırımına bağlandığı bizim gibi ülkelerde kimin komünist,kimin Marksist-Leninist,kimin demokratik sosyalist olduğunu ayırt edici ölçüler birbirine karıştırılır.Bu da kasten yapılır.



Bu ülkede komünist partilerin de kurulmasını istemekle Marksist-Leninist olmak arasında dağlar kadar fark vardır.Batı'da burjuva libaralleri bile komünist partilerin varlıklarına karşı çıkmazlar,ama liberaldirler ve görüşlerini,karşıtları ile tartışa tartışa benimsetmek isterler.



Biz bu olgunluğa,bu aşamaya,bu uygarlık merdivenlerine nedense bir türlü ulaşamadık...



Solda iki sınır görüyoruz.Birinci sınır,ulusal bağımsızlıktır."Dışarıdan gelen faşizm" gibi, "dışarıdan gelen sosyalizm"e de şiddetle karşıyız.Bu nedenle,bir ülkenin,bir sosyalist ülke askerleri tarafından işgalini,sosyalizm adına,yüz kızartıcı bir olay sayar ve görüşlerimizi açıkça yazarız.Soldaki ikinci sınır,silahlı eylemlerdir.Solculuk adına başvurulan silahlı eylemleri yanlış,yanlış olduğu kadar,solculuğa,sosyalizme aykırı görürürz.Böyle gördüğümüz için , bu tür eylemler üzerine en ağır yazıları biz yazar,bu eylemcileri,tuttukları kanlı yoldan geri çevirmeye çalışırız.



"Fraksiyonunuz nedir?" diye soran öfkeli okuyucuma bir temel inancımızı daha belirtmek isteriz.Biz, Ulusal Kurtuluş Savaşı'na ve bu savaşın yüce komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e inançla bağlıyız.İlerici düşüncemizin odağına "Kemalist" düşüncenin kutsal bağımsızlık harcını koyarız.Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı benimsememiş düşünce ve akımlarla hiç ama hiç bağdaşmayız.



Bu düşünce yapısı içinde,emekçi sınıf ve tabakaların yasal yollar ve barışçı yöntemlerle siyasal sürece katılmalarını,sendika ve siyasal parti olarak örgütlenmelerini savunuyoruz.Bunu yaparken de her türlü yolsuzluğu,bu yolsuzlukların siyasal bağlantılarını sergilemeye çalışırız. "Kara paracılar" adı verilen "illegal zenginler" ile kavga vermeyi, "bu illegal zenginler"in oluşturduğu sınıfsal tabak ile kapışmayı ilk görev sayarız.



İşte,öfkeli ve sevgili okuyucum,fraksiyonumuz budur.Beğenirsen beğenirsin, beğenmezsen beğenmezsin, ne yapalım? Biz buyuz !..





(...)


UGUR MUCU
CUMHURİYET (2 Ocak 1981)

0 yorum:

Yorum Gönder