7 Ocak 2011 Cuma

YARGIYI ELE GEÇİRME PLANINDA SON AŞAMA

ANAYASAYI babalarının hayrına değiştirmediler. Bu gerçeği bu ülkede yaşayan herkesin kafasına sokmamız gerekiyor. Anayasa sadece ve sadece iki nedenle değiştirildi, ötesi elma şekeri idi.
1- Anayasa Mahkemesi’ni ele geçirmek. Bunu başardılar. Bu mahkemenin üye çoğunluğu şimdi AKP’nin elinde.
2- Hakim ve savcıların tüm atama, terfi, ceza işlerini düzenleyen Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nu (HSYK) ele geçirip yargıyı tümüyle AKP’nin eline teslim etmek. Bunu da başarddar. Yeni seçtikleri üyelerle HSYK artık tümüyle hükümetin elinde.

Gözümüz aydın, iş burada bitti! Yargıtay ve Danıştay hariç, yargının tümü zaptedildi.
Bundan sonra işin ikinci aşaması gelecekti. Bunu burada defalarca yazdım. Neydi o?.. Yargıtay ve Danıştay’ı ele geçirip yargıyı tümüyle emir kulu yapmak.
Yargıtay, hükümetin hiç hoşlanmadığı kararlar veriyordu. Örneğin tutuklu Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner’i tahliye ediyor, Prof.Dr. Mehmet Haberal’ın tahliye istemlerini hiçbir gerekçe göstermeden sürekli olarak reddeden Ergenekon hakimlerinin tazminat ödemesine karar veriyordu. Koskoca AKP hükümetine bu nasıl yapılırdı! Bu Yargıtay’ın defterini derhal dürmek gerekirdi.
Danıştay derseniz, iktidarın hiç hoşlanmadığı yürütmenin durdurulması ve iptal kararlan veriyor, Tayyipgilleri zor durumda bırakıyordu.
O halde şimdi sıra bu iki kuruluşun, Yargıtay ve Danıştay’ın da AKP hükümeti tarafından zaptedilmesine kalıyor, bu konuda adım adım ilerlenmesi gerekiyordu. Önce bunların yandaş, yalaka, şeriatçı, Fethullahçı, Kürtçü medyasında çığlıklar atılmaya başlandı:
“Yargıtay ve Danıştay’ın iş yükü çok arttı. Buralarda yeni daireler kurulması, yeni üyeler seçilmesi gerekiyor!”
iş yükünün fazlalığı, iktidar olmalarının sekizinci yılında akıllarına düşmüştü.
Son tahliyeler bu işin tuzu biberi oldu. Kendi çıkardıklan yasayla Hizbullahçılar, PKK’lılar, katiller, gaspçılar, tecavüzcüler tahliye edilmeye başlanınca bunlann medyası yine çığlık atmaya başladı:
“Yargıtay ve Danıştay’a kadro takviyesi yapılsın isterük!.. Yeni daireler, yeni üyeler seçilsin isterük!..”
• • •
Ve Padişahımız efendimiz kesiminden dün gelen haber bir anda gönülleri rahatlattı!
“Yasa değişecek, Yargıtay ve Danıştay’da yeni daireler kurulacak, yeni üyeler seçilecek.”
Şimdi gelelim bu işin püf noktasına sevgili okuyuculanm. Yargıtay ve Danıştay’ın yeni üyelerini kim seçecek? Anayasa değişikliği ile yeni üyelerle oluşturulan ve AKP’nin bir şubesine dönüştürülen yeni HSYK seçecek. Oralara siyaseten kendi adamlarını seçip bu iki yüksek yargı kurumunda çoğunluğu ele geçirecekler…
Ve böylece yargının tümünde dikensiz gül bahçesi yaratılmış olacak. Türkiye genelindeki bütün adli ve idari yargı hakim ve savcıları bu yolla baskı altına alınacak.
Ondan sonra da, hoşlanna gitmeyen kararlar veren hakim ve savcılara şöyle denilecek:
“Bak dikkatli ol haa, seni süreriz, terfi ettirmeyiz, üzerine Adalet Bakanlığı müfettişlerini gönderip ceza kestiririz. Çoluk çocuğunu düşün, kararlarını ona göre ver.”
Bu tehditlere aldırmayan onur sahibi hakim ve savcılar, görevlerini elbette yasa ve hukuk çerçevesinde yapmayı sürdürecek. Ancak yüreklerinde ve beyinlerinde hep “Acaba” sorusu ve kuşkusu yer alacak.
• • •
Hükümet, yargıyı tümüyle ele geçirme planını adım adım uyguluyor. Anayasa Mahkemesi ile HSYK’yı ele geçirdikten sonra sıra Yargıtay ve Danıştay’a gelmişti. Son tahliyelerin kendi çıkardıkları yasa doğrultusunda yılbaşından itibaren başlayacağını ve kamu vicdanını yaralayacağını hükümet çok iyi biliyordu.
İşte bu durum, Yargıtay ve Danıştay’ı ele geçirme fırsatı olarak kullanılacaktı.
Tabloya bakın siz!
Hizbullah katilleri, PKK teröristleri, gaspçılar, tecavüzcüler, sapıklar tahliye edilirken yurtsever insanlar Ergenekon’dan tutuklu! Vatan hainleri ve sapıklar tahliye edilirken, iktidar, Türk Ordusu’nun komutanları ile Silivri mahkemelerinde hesaplaşıyor!
Çok önceden hazırlanan planların uygulaması aynen devam ediyor. Amaç, yargının tümünü iktidarın emrine vermek. Sıra şimdi geldi Yargıtay ve Danıştay’a. Oraları da ele geçirildiğinde iş tamamdır! Bir düdük çalacak ve Tayyip tekmil verecek:

“Harç bitti, yapı paydos. Anayasa değişikliğinde ne kadar isabet ettiğimiz görülmüştür. Görev tamamlanmış, Anayasa Mahkemesi ve HSYK’dan sonra Yargıtay ve Danıştay kaleleri düşürülmüş, yargının tamamı başarıyla zaptedilmiştir.”

EMİN ÇÖLAŞAN

0 yorum:

Yorum Gönder