26 Şubat 2011 Cumartesi

AKP'li Çelik'e Dersim yanıtı

AKP'li Çelik'e Dersim yanıtı

'Foyaları çıkacak' sözüne CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil yanıt verdi.
AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in, “Foyaları çıkacak” sözüne CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, “Hüseyin Çelik, çirkin, kumpasçı ve şantajcı yüzünü bir kez daha ortaya koymaktadır. Malzemeleri ırk ve inanç sömürüsü olanlar, boylarını aşan yolsuzluk dosyalarına kol kanat gerenler Genel Başkanımıza laf söylerken ağızlarını kırk kez çalkalasınlar” dedi.

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil yaptığı yazılı açıklamada, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in, Dersim olaylarını kastederek, “Foyaları ortaya çıkacak olan CHP’dir" sözlerine yanıt verdi. CHP Genel Sekreteri, şöyle dedi:

“ ‘Dersim arşivlerinin, Genelkurmay ve Başbakanlık arşivindeki belgelerin incelenmesi sonucunda esas zora düşecek olan, esas foyaları ortaya çıkacak olan CHP'dir' diyen AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, çirkin, kumpasçı ve şantajcı yüzünü bir kez daha ortaya koymaktadır. Biz açın arşivleri diyoruz. Sana ne kimin ne kadar zarar göreceğinden, devlet elinizde, arşivler elinizde açıklayın gerçek ortaya çıksın, tarihe mal olsun.”

-“GENEL BAŞKANIMIZA LAF SÖYLERKEN AĞIZLARINI KIRK KEZ ÇALKALASINLAR”-

Hüseyin Çelik’in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik “seviyesiz” açıklamalarda bulunduğunu ifade eden Tamaylıgil, “Yalan söylüyor” dedi.

AKP döneminde birilerinin yaptığı yolsuzluk dosyalarının bizzat AKP yöneticileri tarafından açtırılmadığını, açılanların kapağının ise kapattırıldığına dikkat çeken CHP Genel Sekreteri, şöyle dedi:

“Öyle anlaşılıyor ki, Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun dini, inancı, ırkı, cinsiyeti siyasete bulaştırmaması ve kullanmaması, onlar başımızın tacı diye değerlendirmesi AKP’yi paniklettikçe panikletiyor. Çünkü, malzemeleri ırk ve inanç sömürüsü olanlar, boylarını aşan yolsuzluk dosyalarına kol kanat gerenler Genel Başkanımıza laf söylerken ağızlarını kırk kez çalkalasınlar.”

-“BOĞAZLARINA KADAR YOLSUZLUK ÇAMURUNA BATTILAR”-

“Çamurun üzerine oturmayız diyen Çelik ve arkadaşları boğazlarına kadar battıkları yolsuzluk çamurundan kurtulamayacak ve bunun hesabını mutlaka yargı önünde vereceklerdir” diyen Tamaylıgil, şöyle dedi:

“AKP yöneticileri sakın yargı üzerinde oynadığı oyunlara da bel bağlamasınlar. Oynanan bu oyunlar da kendilerini kurtaramayacaktır. Çünkü Türkiye’de köklü bir yargı ve hukuk devleti geleneği gibi, yeter artık diyecek ve hesap soracak yargıçlar da vardır. Er geç yakın çevresinin dillere düşen varsıllaşması ve hukuk devletini ayaklar altına alan uygulamalarıyla Çelik dahil AKP yöneticileri yargı önünde hesap vereceklerdir.”

ANKA

0 yorum:

Yorum Gönder