27 Mayıs 2011 Cuma

Başbakan'a - Ali İhsan GÜRCİHAN

Başbakan çıkmış Van'da seçim meydanında konuşuyor.
Geçmişte asimilasyon yapıldığından bahsediyor ve oda yetmiyor belge gösteriyor.
Açıkçası Devlet Adamı gibi davranması gereken biri işin ucu nereye gider diye hiç düşünmeden basit çıkarlar uğruna gerçekleri saptırıyor ve abartıyor.

Hangi belgeleri gösteriyor ?

Devlet'in resmi arşivlerindeki belgeleri.

Konu ne imiş ?

1940'lı yıllarda Bakanlar Kurulu'nun aldığı bazı yasaklayıcı kararlar.

Daha dün kendi yaptıklarını unutan Başbakan,

Rahmetli İsmet İnönü'yü ön plana çıkararak sıra ile açıklıyor.

Belge-1........

Belge-2........

Belge-3.......

Belge-4 «Kürt Fukara Hayır Cemiyeti Nizamnamesi» ..

Belge-5 Ahmedi Hani'nin Mem-u Zin adlı kitabı.

Şu iki yüzlü davranışa bak.

Sen daha dün «2023 Platformu» nun genç ve idealist kurucularının hazırladığı Türkiye'yi Dünya'nın ilk yedi ülkesi içine sokmayı hedef alan tüzüğünü örgütlenme belgesi diye soruşturup Ergenekon iddianamesi içerisine sokan bir zihniyete sahip olacaksın,sonra da çıkıp meydanlarda 70 yıl önceki yayın yasaklarını konu ederek kendini demokrasi kahramanı ilan edeceksin.
Biz safların da bu saptırmaya inanmasını isteyeceksin.

Sizin derdiniz demokrasi filan değil.Gerçek amaç çok açık ortada ...

O günkü şartları dikkate almadan,doğru yanlış demeden oy uğruna geçmişi suçlamak ve günlük siyaset uğruna Devlet'i pazarlamak.

Oy avcılığı için Sayın Demirel'e saldırmak yetmedi ,Rahmetli İnönü'yü de hedef tahtasına koyarak,Kürt Vatandaşlarımızı tahrik etmek ve onların oyunu alabilmek.
Aslında İnönü'ye saldırmak da yetmiyor ya.

Cumhuriyet ve Devlet karşıtlarını tatmin etmek için daha da geriye gitmek gerekiyor ama şimdilik belli bir çizgide kalıyor. Nasılsa anlayan anlar diyor.

Evet Başbakan;

Muhataplarınız sizi çok iyi anlıyor. Ne demek istediğinizi de çok iyi biliyor. Ve bundan cesaret alıp Devlet ve Cumhuriyet'le ilgili tüm değerlerimize ve kazanımlarımıza da rahatlıkla sövüp sayıyor.İstediği zaman da gözümüzün önünde yakıp yıkıyor.

Ama şunu da bilin ki Başbakan;

Bu Ülkede öteki haline getirmeye çalıştığınız bizler de ne demek istediğinizi ve işi nereye götürmek istediğinizi çok iyi anlıyoruz.


Demokrasiye ve Cumhuriyete olan inancımızdan aldığımız güç ve sabırla GERÇEK DEMOKRASİ'nin doğacağı günleri de özlemle bekliyoruz.

Ali İhsan GÜRCİHAN

0 yorum:

Yorum Gönder