16 Aralık 2010 Perşembe

KIYAMET YAKIN !


Kuran’ın Araf Suresi’nde yazar:
“ Ey Muhammet !.. Sana kıyamet saatinin ne zaman gelip çatacağını soruyorlar, de ki: ‘Onu ancak Rabbim bilir... 'Göklerin ve yerin, ağırlığını kaldıramayacağı o saat, sizlere ansızın gelecektir. Gerçek tartı kıyamet günündedir. Tartıları ağır gelenler kurtulanlardır. Tartıları hafif gelenler, ayetlerimize yaptıkları haksızlıklardan ötürü kendilerini mahvetmiş olanlardır.”

Bina ile zina arttı.. Eski deyişle “kıyamet alameti” sayılır bu, yeni deyişle “kıyamet göstergesi” dir. “Gözün kamaştığı.. Ayın tutulduğu.. Güneş ve ay bir araya getirildiği zaman, işte o gün, insan ‘kaçacak yer nerede’ der… Hayır, artık bir sığınak yoktur.”

Sığınak neresi ?..
Denizlerin öldüğü, göllerin zehirlendiği, havanın pislendiği, ormanların çölleştiği, doğanın tüketildiği ve temiz besin üretilemediği bir vakitte insanın kaçacağı yer kalır mı ? İnsan kendi kıyametini kendi elleriyle hazırlayan akılsız bir yaratık... Kuran'dan başlayarak kutsal kitapların yazdığı kıyametin eli kulağında... Birkaç yıl önce İngiltere'de ''deli dana " olayı patlak verdi, sığırların, öküzlerin, ineklerin etini yiyenler, çarpılacaklar mıydı ?..

Ardından Belçika'daki tavukların başına bir iş geldi.
İnsanoğlu yemlere öyle yapay maddeler katıyordu ki, hayvanları yiyenler kanser hastalığına yakalanıyorlardı. Yine Belçika'da kolalı içkilere alıştırılan çocuklar hastalandılar; kolalı içkiler yasaklandı. Çernobil'de nükleer santral kazaya uğrayınca çay içmek tehlikeli bir olaya dönüştü. Kar hırsıyla güdülenen insanlar, sebzeleri ve meyveleri şişirip çoğaltmak için hormonlu üretim sapkınlığına başvuruyorlar; denizlerin dibinde birikiyor zehirli atıklar ; uzayda kara delikler açılıyor; göğün rengi değişti, sarımtırak bir sis ortalığı sardı; soluk alıp vermek güçletiyor.

İnsanlar doğayı tüketiyorlar, sanayi atıklarını tüketemiyorlar...
Tahtına kurulmuş süper dünya egemeni, ateşten yaratılmış şeytan gibi buyuruyor :
-Tüketeceksin !..
Hayır, şeytanın iğvası değil bu, "tüketim toplumu modeli"nin düzeni !..
Markalar tezgahlarda uçuşacak, birbiriyle yarış edecek, insanlar gereksiz malları kapışacak; toplumda saygınlık, tüketmekle özdeşleşecek!.. Lüks tüketim çılgınlığı, uygar diye damgalanan zengin ülkeleri tımarhaneye dönüştürecek !.. "Tüketim için üretim" amacıyla doğayı öylesine sömüreceksin ki doğal kaynaklar kuruyacak, zehirlenecek, yok edilecek...


Dünya küresel pazara dönüştü... Pazarın yasası tüketim... Dünya tükeniyor. Kuran'ın Araf Suresi'nde ne yazıyor: "Sana kıyamet saatinin ne zaman gelip çatacağını soruyorlar. “Göklerin ve yerin ağırlığını kaldıramayacağı o saat, Sizlere ansızın gelecektir." O saat ansızın gelmiyor... Göz göre göre geliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder