30 Ocak 2011 Pazar

Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’a göndereceği ses kaydında ne var?

“Mustazaf Der’le Hizbullah arasındaki organik bağı ispatlayan nitelikte bir yargı kararı var”
Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’a göndereceği ses kaydında ne var?
Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’a göndereceği ses kaydında ne var?
AK Parti ile Hizbullah arasındaki ilişki iddialarını da yineleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ellerinde bu konuda bir ses kaydı bulunduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, “AKP’li il, ilçe başkanlarıyla ilgili ses kayıtları var. Bunlar yasal olarak kaydedilmediği için yayınlamıyoruz. Ama Başbakan isterse ona gönderebiliriz.
Zaten iki milletvekili o derneklere gittiklerini açıkladılar. Eni önemli delil budur” dedi. Kılıçdaroğlu, dün Ordu’ya giderken yine aynı konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kıılçdaroğlu, soru üzerine, “Mustazaf Der’le Hizbullah arasındaki organik bağı ispatlayan nitelikte bir yargı kararı var. O yargı kararını Sayın Başbakanın alıp okumasını isterim. Ve sonrada milletvekillerini çağırıp Hizbullah’ la nasıl ve hangi gerekçe ile işbirliği yaptıklarını da sormasını isterim” dedi.
SES KAYDINDA NE VAR?
Kılıçdaroğlu’nun sözleri, siyasi kulislerde merak konusu oldu. CHP’nin elindeki ses kaydıyla ilgili de çeşitli iddialar ortaya atıldı. İddiaya göre, bir Ak Partili milletvekili, telefon konuşmasında “Hizbullah’ın desteği olmasa seçilemezdim, onların desteği sayesinde seçildim” mesajı içeren ifadeler kullanıyor. Bu ses kaydının yasa dışı yollarla elde edilmiş olabileceği gerekçesiyle CHP kamuoyuna açıklamayı uygun bulmadığı, bu nedenle Kılıçdaroğlu’nun Başbakan’a göndermeyi tercih ettiği konuşuluyor.
Kılıçdaroğlu’nun ‘Başbakan okusun’ dediği yargı kararı
Kılıçdaroğlu’nun dikkat çektiği “Mustazaf-Der’in Hizbullah’la bağlantısına ilişkin yargı kararı” 24 Nisan 2007 tarihli. Hizbullah davasından 10 yıl hüküm giyen Mehmet K., kardeşi Mustazaf-Der üyesi Mehmet T., Mardin’de Ş.Ç.’yi gasp ettikleri ve sigara kaçakçılığı iddiasıyla Adana’da yakalandı. Davanın iddianamesini hazırlayan Adana Savcılığı, gözaltına alınan kişilerin kaçak sigaraları, derneğin Konya şubesinde depoladıklarını ve derneğe maddi destek sağladıklarını tespit etti. Adana Başsavcılığı’nın başvurusu üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Asliye Hukuk Mahkemesi’ne kapatma davası açtı. Mahkeme, 9 Şubat 2010’da verdiği kararında, Mustazaf-Der’in fesh edilmesini kararlaştırdı.
Mahkemenin gerekçeli kararında, şöyle denildi: “Derneğin, dernek tüzükleri belirtilen amaç dışında, mevcut anayasal düzeni yıkarak şerri’ esaslara dayalı teokratik bir devlet kurmayı amaçlayan yasadışı Hizbullah terör örgütünün amacı doğrultusunda faaliyetlerde bulunduğu, davalı derneğin yasalarla ve uluslararası sözleşmelerle hüküm altına alınan dernek kurma özgürlüğünü, insan haklarına dayanan demokratik ve laik cumhuriyeti ortadan kaldırmayı amaçlayan faaliyetler biçiminde kullandığı, böylelikle amacın kanuna aykırı hale geldiği anlaşılmakla söz konusu derneğin Türk Medeni Kanunun, 89’uncu maddesi uyarınca feshine karar vermek gerekmiştir.”

kaynak

0 yorum:

Yorum Gönder