23 Ocak 2011 Pazar

Nerede o oynak dönekler


AKP'nin Türkiye'yi zalim bir şekilde yönettiğini öne süren CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Yalova'dan halkımızı uyarıyorum. Zalime destek vermek, zalimi daha da acımasız yapacaktır" dedi.
AKP'nin Türkiye'yi zalim bir şekilde yönettiğini öne süren CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Zalim bir hükümetle karşı karşıyayız. CHP olarak bu zalimliklerin ortadan kalkması için uğraş veriyoruz. Yalova'dan halkımızı uyarıyorum. Zalime destek vermek, zalimi daha da acımasız yapacaktır" dedi.

CHP'Lİ İNCE AKP İKTİDARINDA TÜRKİYE PANELİNDE KONUŞTU


İnce, Eğitim-İş Sendikası Yalova İl Temsilciliğinin Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlediği, "AKP İktidarında Türkiye Nereye Gidiyor" panelinde konuştu.
1919 yılında Amasya Tamimi'nin yazıldığı şartlarla, 2011 yılında ülkenin içerisinde bulunduğu durumun aynı olduğunu söyleyen İnce, "21 Haziran 1919 Amasya Tamimi. Lütfen 2011 yılı ile kıyaslayınız. Amasya Tamimi diyor ki; Vatanın bütünlüğü, milletin bağımsızlığı tehlikededir. Ulusun bağımsızlığını yine ulusun azim ve kararlılığı kurtaracaktır. İstanbul hükümeti aldığı sorumluluğu yerine getirememektedir. Bugün Amasya Tamiminin yazıldığı o günün şartları ile bu günün şartları aynı değil midir? Bu ülkenin adliyesi, tıbbiyesi, mülkiyesi, harbiyesi, rüştiyesi, zaptiyesi fethedilmemiş midir? Burnu sürtülmemiş midir? Ses çıkartan kim kaldı bu ülkede? Bir tek CHP kaldı" dedi.

NEREDE BU OYNAK DÖNEKLER?

İnce, beli plastikten yapılmış, araştırmayan, sorgulamayanların 12 Eylül referandum sürecinde AKP'ye destek çıktıklarını, "yetmez ama evet" dediklerini hatırlatarak, "Nerede şimdi bu beli plastikten yapılmış oynak dönekler? Hani 12 Eylül'den hesap soracaktı AKP. Bırakın hesap sormayı darbecilerin maaşlarına zam yaptılar" diye konuştu.

CUMHURİYETİN BİRİKİMLERİ YOK EDİLDİ


Türkiye'nin demokratik haklardan hızla geriye gittiğini, muhaliflerin tek tek fişlendiğini iddia eden İnce, "Ülkemizde basın özgürlüğü yok. Türkiye, basın özgürlüğünde Dünyada 101'nci sıradan 138'nci sıraya geriledik. 90 yıllık Cumhuriyetin birikimleri AKP döneminde tek tek yok edildi" dedi.

Cumhuriyetin kurumsal yapılarını yok eden, heykel yıkan, Hizbullah'a özgürlük veren, Televizyon kapatan bir hükümetin işbaşında olduğunu ileri süren İnce, "AKP Hükümetinin, öğrenciye cop, sendikacıya biber gazı, badem bıyıklı bürokrata yüksek makam ataması, AKP'liye ballı ihale, jaguarlı öğrenciye YÖK'te makam odası verdiği'ni söyleyerek, "9 yıllık iktidarın özeti: AKP'liye kıyak, öğrenci ve işçiye dayak, Cumhuriyete tuzaktır. Buradan açık seçik konuşuyorum Zalim bir hükümetle karşı karşıyayız. CHP olarak bu zalimliklerin ortadan kalkması için uğraş veriyoruz. Zalime destek vermek, zalimi daha da acımasız yapacaktır" şeklinde konuştu.

SATILAN TÜRKİYE HARİTASINI GÖSTERDİ


2002 ile 2010 arasında satılan işletmelerin yer aldığı bir haritayı da panele katılanlara gösteren İnce, "Bu harita Türkiye'nin nasıl satıldığının haritasıdır. Türkiye borcunu 221 milyar dolardan 509 milyar dolara yükseltirken, 33 milyar dolarlık devlet kuruluşunu da bu şekilde sattılar. Bülent Arınç, "Tıksırıncaya kadar içiyorlar biz karışıyor muyuz' diyor ya. Biz de dedik ki, tıksırıncaya kadar içenler, hesabı Allaha verir. Tıksırıncaya kadar bu milletin malını yiyenler ise, bu millete hesap verecek" dedi.

kaynak

0 yorum:

Yorum Gönder