26 Şubat 2011 Cumartesi

DÜNYA HAYRAN KALMIŞ! -EMİN ÇÖLEŞAN

 DÜNYA HAYRAN KALMIŞ!

F
ALAKA medyada manşetler birbirini izliyor.
aimetin büyük başansı (!) muhteşem bir biçimde
itiliyor. Aynen şöyle:
Libya tahliyesinde dünya Türkiye’ye hayran
iı!..”

Türkiye’ye tahliye alkışı!..”
Yüzyılın en büyük tahliye operasyonu devam
yor!.. Türkiye’ye övgü yağıyor!..”
“Operasyona tam not!..”
“Dünya Türkiye’yi alkışlıyor!..”
“ingilizler yüzyılın tahliyesini kıskandı!..Türkiye kurtardı, biz izledik!..”
“Dünya basını: Türkler kadar olamadık!..”

Bunlan okuyucunca akla bir soru geliyor! Kendi kendimize soruyoruz, acaba diyoruz Libya’daki Türkler kurtanldı da, öteki ülkelerin insanlan öldü veya öldürüldü mü?
Hayır efendim, her ülke kendi yurttaşlarını Libya’dan tahliye ediyor. Uçaklar ve gemilerle yapılan bu kurtarma işlemi sonucunda her ülkeden on binlerce insan Libya sınırları dışına çıkarıldı.
O halde bizdeki bu tantana niçin yapılıyor?..
Çünkü hükümet, bu insani görevi bile siyasi ranta çevirmeyi amaçlıyor.
“Yüzyılın tahliyesi” imiş.
Yaa kardeşim bırakın yüzyılı, sadece şu son 10 yıl içerisinde bile nice ülkelerden nice tahliye operasyonlan yapıldı.
Uzaklara gitmeye de gerek yok. İşte son ayaklanmalardan sonra Mısır, Tunus, Bahreyn gibi ülkelerden kurtanlan çeşitli ülkelerin vatandaşlan ortada.
Bunu yapmak her ülkenin görevidir. Hangi ülkede ayaklanma, büyük kargaşa varsa, oralarda yaşayan siviller çeşitli yollarla tahliye edilir. Şimdi bizim yaptığımız da işte budur.
Ancak ülkemizde öylesine yağa, yalaka, utanmaz bir medya oluştu ki, AKP hükümetine yaradığı sürece her olay bire bin katılarak ve övgülerle veriliyor.
Bu inanılmaz övgüleri okuyan da zanneder ki, biz Libya’yı fethettik!

• • •
Hikayenin esas acıklı bölümü bundan sonra başlayacak. Libya’da 300 dolaylannda irili ufaklı Türk şirketi ile 25 bin dolaylarında vatandaşımız vardı. Firmalann şantiyeleri, iş araç ve gereçleri, bürolan, hatta Kaddafi adındaki hırsızın bankalarında paralan vardı.
Alacak verecek hesaplan vardı.
Vatandaşlanmızın evleri, eşyalan vardı.
Onlar ne olacak bundan sonra?
Şimdi çıksın bizim hükümet, ortalık yatışınca bunların peşine düşsün bakalım. Pek çoğu yağmalanan o araç gereç, ev eşyaları, malzemeler ve paralar ne olacak? Onları kim kurtaracak?
Sen Libya’da zor durumda kalan insanlanmızı elbette tahliye edeceksin. Gemiler yollayacaksın, ne pahasına olursa olsun bu işi başaracaksın.
Ama gelin görün ki, üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye’nin Libya’ya göndereceği gemisi yoktu. Marmara denizinde iç hatlarda çalışan feribotlar gönderildi!..Çünkü devletin elindeki tüm gemiler bunların döneminde haraç mezat yöntemiyle ve “Özelleştirme” adı altında eşe dosta yok pahasına, bir yabancı futbolcu fiyatına salıvermişti!
Dünya bize hayran kalmış! İnsanda biraz utanma olur. iktidar yağcıhğı yapmak için böyle manşetler yapmaya gazeteci utanır.
Libya’ya en az 20 ülkenin uçakları indi, rıhtımlara gemileri yanaştı ve kendi uyruklarını alıp götürdü. Her ülke tahliye işlemini sürdürüyor. Bakın İtalya, Fransa gibi ülkelere, on binlerce vatandaşlarını Libya’dan aldılar.
Ama hiçbiri, bizim gibi iç deniz feribotlarım göndermedi. Sonra Ege denizinde küçük bir fırtına çıktı, bizim iç deniz feribotları ikinci sefere çıkamadı!




Emin Çöleşan

0 yorum:

Yorum Gönder