5 Kasım 2010 Cuma

Tarihin Tekerleği

Avrupa’nın ötesinde berisinde yapılan seçimler­de, sandıktan sol çıktı mı, bizde bir cayırtı başlıyor, solcular seviniyorlar:

- Savulun, sol geliyor!..

Solcuların sevinci, medyadaki döneklerde öfkeli tepkiler yaratıyor.

Neden?..

Tepki niçin gerçek sağcılardan değil de dönekler­den geliyor?.. Çünkü dönmeler yobaz olur. Kişi din değiştirdi mi, bağnazlaşır, insan ister ihtida eylesin, ister tanassur etsin, yeni girdiği dinin mürtecisine dönüşür.

Cayırtı bundan kopuyor...

Dönekler ne diyor:

- Hayır!.. Sol öldü. Hem Avrupa’da kazanan sol bizimki gibi değil...

- Nasıl?..

- Onlar yenilikçi..

- Hımmm..

- Onlar özelleştirmeci..

- Haaa..

- Onlar Kemalist değil..

- Hiii..

Dönmeler Kemalizme bozuluyorlar; Avrupa solu neden Kemalist olsun?.. Onlar ‘Aydınlanma Devrimi’ni kendi tarihsel koşullarında Mustafa Kemal doğmadan çok önceleri yaşadılar..

*

İnsan solcuyken sağa yamanabilir, sağcıyken sola gönül verebilir; bunlar doğaldır; ama, bizim dönekler, Moskova’nın dediğini dedik sayan, Marks’a peygamber gibi tapan, kimseye eleştiri hakkı tanımayan, sosyalizmi şablonculuk sanan köftehorlardı; din değiştirdikten sonra kafayı değiştirmediler...

Kafa aynı kafa...

Şabloncu kafa!..

Keratalar hazır giyime alışıklar, eskiden Moskova malı üniforma giyerlerdi, bu kez Washington markalı konfeksiyon malı kullanıyorlar.

Ayıp değil mi canım!..

Avrupa ya da Amerika’da sol ne yapıyorsa, biz ne­den taklit etmek zorunda kalalım?.. Türkiye’nin gerçeklerine göre sol fikir, program, tasarım, tartışma neden olmasın?.. Avrupa’da bir sol parti kendi top­lumunun koşullarına göre özelleştirme yapabilir. Ben onun mukallidi miyim?.. Neden özerkleştirme ya da başka yöntemler üzerinde çalışıp kafa yormayayım?..

Moskova şablonculuğu üzerine sol, Türkiye’de tutmadı; dönekler bu kez Washington şablonculuğu üzerine laf üretiyorlar.

*

Dönek ya da dönme dediğimiz köftehorlar, bir de solcuların “Tarihin tekerleği geriye dönmez” demelerine çok kızıyorlar...

Hay Allah!..

Kim çıkarmış bu tekerlek lafını?..

Sözlüklerde tekerleğin iki anlamı var: Biri bildiği­niz tekerlek, öteki edilgin eşcinsel erkek...

Tekerlek döner...

Ancak kim demişse demiş, “Tarihin tekerleği ge­ri dönmez” demiş; bizim dönekler “döner” iddiası­nı güderek diyorlar ki:

- Bakın bize, bizim tekerleğimiz hem ileri dönüyor hem geri...

Ne yapalım?..

Herkesin tekerleği bir olmaz ki!..

Dileriz ki bundan sonra dünyanın ötesinde beri­sinde yapılan seçimlerde sandıktan sol çıkmaz!. Çıkarsa Türkiye’de başımız öfkeli döneklerle be­laya giriyor...

İLHAN SELÇUK
(6 Mayıs 1996 )

0 yorum:

Yorum Gönder