28 Ocak 2011 Cuma

Arıtman'dan, Başbakan'a 'yataklık' sorusu

CHP İzmir Milletvekili Canan Aritman, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Vatandaşlarımızı katleden terör örgütü mensuplarının kaçmalarına göz yummak o terör örgütüne yataklık yapmak değil midir?" diye sordu.



CHP İzmir Milletvekili Canan Aritman, TBMM Başkanlığı'na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Aritman, Başbakan Erdoğan'dan şu sorulara yanıt istedi:
"Hizbullah terör örgütü yöneticisi, üyesi hükümlülerinin salıverildikten sonra kaçmamaları için niçin tedbir alınmamıştır? İçişleri Bakanlığı'na bağlı Emniyet görevlileri ve devletin istihbarat örgütlerince bu kişiler kaçma olasılıkları göz önünde bulundurularak neden izlenmemiştir?
En ağır cezalara çarptırılmış olan bu kişilerin salıverildikten sonra kaçma olasılıklarının çok yüksek olduğu konusunda biz milletvekilleri dahil toplumun pek çok kesiminden gerekli uyarıların yapılmasına rağmen bu kişilerin kaçmasını önleyecek tedbirlerin alınmaması, izlenmemeleri, kaçmalarının engellenememesi bir görev ihmali değil midir? Sorumlular hakkında herhangi bir yaptırımda bulunacak mısınız? İçişleri Bakanı'nın istifasını isteyecek misiniz veya görevden almayı düşünüyor musunuz?
Hizbullah üyelerinin serbest bırakılması ve kaçmalarına göz yumulması ile yandaşlarının sempatisi ve yaklaşan seçimde oylarının alınması mı hedeflenmiştir?
Partiniz AKP'nin Güneydoğu'daki oy kaybını Hizbullah tabanından gelecek oylarla mı telafi etmeyi düşünüyorsunuz?
Terör örgütü mensuplarının kaçmalarına göz yumarak onların tabanından bir siyasi rant beklentisi içerisine girmek siyasi ahlakla, yurtseverliklerle bağdaşır mı?"

0 yorum:

Yorum Gönder