25 Şubat 2011 Cuma

Niksar’daki o öğretmen Atatürk’e neden düşman?- Rıza Zelyut

 Niksar’daki o öğretmen Atatürk’e neden düşman?-

N
iksar; Anadolu’da kurulan ilk Türk devletinin başkenti…
Binlerce yıllık kültürü var.
Cumhuriyet döneminin de aydınlık şehirlerinden birisi…
Doğası ile de harika bir yer.

Ama şimdi oranın insanlarını bile çürütmeye çabalıyorlar. Anadolu’yu işgale başlayan gericilik o güzelim kente de el atmış.
Burada Büyük Tokat Dershanesi isimli bir dershaneye giden bir öğrenci anlattı. Türkçe öğretmeni derste şöyle soruyor:
‘ Çocuklar; Kastamonu’da Kanlı Nehir isimli bir nehir vardır. Oraya niçin Kanlı Nehir adı verildi bileniniz var mı?’
Lise öğrencileri bunlar… Ama içlerinden hiçbirisi soruya cevap veremiyor. Türkçe öğretmeni olan bu şahıs; ‘O zaman ben açıklayayım!’ diyerek başlıyor anlatmaya: ‘Çocuklar; biliyorsunuz Atatürk şapka devrimini Kastamonu’da başlattı. O zaman halk bu Yahudi şapkasını giymek istemedi. Atatürk de emir verdi; şapkaya karşı çıkan Müslümanları öldürttü. O kadar çok adam öldürttü ki onların kanından o nehir günlerce kıpkırmızı aktı. Halk da bu sebeple o nehre Kanlı Nehir adını verdi.’
ALLAHTAN KORK EY ADAM
Bu sözler 20 kişilik sınıfa bomba gibi düşüyor. Lakin o gençler ses çıkaramıyorlar. Dışarı çıktıklarında kendi aralarında bunu tartışıyorlar. Birisi, ‘Yalan! Atatürk böyle şey yapmaz!’ diyor. Öbürü; ‘Ben de inanmıyorum ama…’ diye tereddüte düşüyor. Bir diğeri de ‘Belki de yapmıştır da bize öğretmemişlerdir…’ diye konuşuyor.
Ve o müfteri öğretmen böylece amacına ulaşıyor.
- – -
Düşünün ki bu ülkenin öğretmeni en acımasız iftiralarla bu devleti kuran büyük insan Kemal Atatürk’ü karalıyor.
Bunu da İslam adına yapıyor.
Bu şaşkın öğretmen; 1920′lerde payitaht olan İstanbul’da Müslümanların ne kadar horlandıklarını; evlerinden çıkamaz hale getirildiklerini kim anlatacak ki..
Anlatsanız da inanmaz… Çünkü özel odalarda bunun gibi aklı az, duyguları karışık gençleri alıp beyinlerini çürüterek Atatürk düşmanı haline getiriyorlar; sonra bunları okullara, dershanelere yerleştirerek Atatürk ve cumhuriyet aleyhine propaganda makinesi gibi kullanıyorlar…
Şapka devrimi için kimsenin boynu kesilmedi. Sadece İskilipli Atıf Hoca, aynen Niksar’daki o öğretmen gibi; devlete karşı halkı kışkırttığı için, İstiklal Mahkemesi’ne verildi ve idama mahkum edildi. Bilelim ki bu İskilipli Hoca, 16 Mayıs 1919′da İzmir’i işgal eden Yunan ordusunu, padişaha yardıma geldi diye alkışlayan adamdı. Bu İskilipli Atıf’ın üyesi olduğu Teali-i İslam Cemiyeti de İngilizlerle işbirliği halinde idi. Müslüman görünen ama hep Haçlılarla işbirliği içinde olan bir hain tipiyle karşı karşıyayız yani…
MİLLİ EĞİTİM BAKANI SUSACAK MI?
Niksar’daki bu Atatürk düşmanı, tek başına değil; böyle tipler; bütün Türkiye’ye hızla yayılıyor. Biliyorum ki bugün devlet adamları; hükümetten korkuları nedeniyle böyle müfterileri takip ettiremiyorlar.Bunlarla uğraşmak; Niksar Kaymakamı’nı ve hatta Tokat Valisi’ni de aşar. İş, Milli Eğitim Bakanı’na kalıyor. Acaba Bakan Nimet Çubukçu; böyle sapık fikirlilerden bunun hesabını sorabilecek mi?
Ve; bu gidişin, Türkiye’yi içeriden çökertecek zihinsel bir kanser türü olduğunu görebiliyor mu?
Sayın Bakan’ın bir açıklaması olursa bunu da sevinçle yayımlarım…
KANAL 99′DA İZLEYİN
Allah’tan korkup halktan utanarak ve vicdanımızı da cüzdanımıza satmayarak yazıyoruz, konuşuyoruz. Bizim sesimiz hakkın sesi olsun diye de titizleniyoruz.
Türkiye ve dünya ile ilgili gelişmeleri de Kanal 99′da yorumluyoruz.
Her cuma olduğu gibi bugün de saat 20.30′da sizlerle olacağız.
Bırakın yağcıları, yalakaları; dün mektebe gidip de bugün üstad olmaya kalkışan densizleri…
Bir de bizi dinleyin…
Ve diğer günlerde de Kanal 99′un bu kuşağının farkını görün…

(Kanal 99: Türksat 3 A uydusu; Frekans: 12562; Sembol 25 000; Polarizasyon: Dikey (Vertical); FEC: 5/6)

Rıza Zelyut

0 yorum:

Yorum Gönder